Banyo Modelleri
WCve banyoların nerede olması gerektiğini soran çok sayıda mail alıyorum. “Kötü enerjiyi nasıl engelleyeceğiz? Banyom ve tuvaletim zenginlik alanında şimdi ne olacak?” soruları bu konunun herkesi çok endişelendirdiğini gösteriyor.
Günümüzün modern yaşamlarında WC’lerin evin içinde olması kaçınılmaz. Kötü kokulu ve pis olabileceklerini de göz ardı etmiyorum. Bununla birlikte tuvaletler ve banyolar bu kadar korkulacak yerler değil. Çünkü genellikle temiz ve hijyenik tuvaletlere sahibiz. Hatta o kadar konforlu ve şık olan tuvaletler var ki, bir oturma odası konsepti taşıyorlar. Şık görünümlü, temiz yerlerin kötü enerji yaydığım söylemek haksızlık olur. Ayrıca tuvalet ve banyolar uzun zaman geçirdiğimiz yerler olmadığı için bu enerjilerin bizi olumsuz etkilemeleri neredeyse mümkün değil. Bu nedenle korkulacak bir şey yok. 🙂
Banyo ve tuvaletlerimizle ilgili» birkaç küçük kurala dikkat etmek yeterli Bazı larda sifonu çekerken klozet kapağını kapatmanız gerektiği, kapatmazsanız para şansınızın o suyla birlikte akıp gideceği yazar. Bu söylem tam olarak doğru olmasa da aslında söylenmek istenen şudur:
Banyo ve tuvaletlerle ilgili dikkat edilmesi gereken tek şey hijyen. Bir de sifonu, klozet kapağını kapattıktan sonra çekmek. Çünkü suyla temas ettiği anda dışarıya fışkıran bakteriler banyonun (WC nin) her yerine bulaşabiliyor. Gözle görünmeyen bu hasta edicilerden diş fırçalarımızı, havlu ve diğer eşyalarımızı koruyabilmek için bunu alışkanlık haline getirmeliyiz. Uzmanlar bu bakterilerin birkaç metreye kadar sıçrayabildiğim söylüyorlar. Ne korkunç değil mi?
İşte bu nedenden dolayı klozet kapaklarını kapattıktan sonra sifonu çekmeliyiz. Yok
sa önce banyolarımıza, sonra da evimizin diğer taraflarına ulaşabilecek hasta ediciler sağlığımızı tehdit eder. Ve biz sağlık giderleriyle karşı karşıya kalırız. Paramız da akıp gitmiş olur.
Bazı müstakil evlerde ana giriş kapısının üstünde WC veya banyo olabiliyor. Dikkat edilmesi gereken husus, klozetin yeridir. Giriş kapısının tam üstünde klozet varta, yeri’ nin değiştirilmesi gerekir. Veya ana giriş kapısının yeri değiştirilmelidir. Mesela mutfaktaki ocak ile üst kat tuvaletindeki klozet aynı yere denk gelmişse yine değişiklik yapılmalıdır. Ya ocak yeri ya da klozet yeri kaydırılmalıdır. Yer değişikliği yapılamıyorsa, üst kattaki yoğun su enerjisini azaltmak için alt katta ateş elementi kullanılmalıdır. Mesela girişte daha fazla aydınlatma kullanabilirsiniz.
Tüvalet ve banyolar için evin negatif yönleri (house gua) uygundur. Yani evinizin kuası 1,3,4 ve 9 ise banyo ve tuvaletlerin batı, kuzeybatı, kuzeydoğu ve güneybatıda olması; ev kuası 2,6,7 ve 8 ise banyo ve tuvalederin doğu, güneydoğu, kuzey ve güneyde olması idealdir. Ayrıca banyo ve tuvaletiniz;
Güneyde ise toprak elementi,
Güneybatıda veya kuzeydoğuda İse metal elementi,
Batıda veya kuzeybatıda ise su elementi,
Kuzeyde ise ağaç elementi,
Doğuda veya güneydoğuda ise ateş elementini sembolize eden renkler ve objeler kullanabilirsiniz.
Tuvalet ve banyolar uzun zaman geçirdiğimiz yerler olmadığı için bu enerjilerin bizi olumsuz etkilemeleri neredeyse mümkün değildir.