Pusula Ekolü

Hsialı Wu’nun kaplumbağanın kabuğu üzerinde keşfettiği sihirli kare hem sekiz pusula yönünü hem de merkezi gösterir. Her pusula yönü I Ching’in sekiz trigrammdan birine karşılık gelir 5A). Trigramlarsa üç kesikli ve üç kesiksiz çizginin olasrtıer bileşimiyle temsil edilir. Düz çizgiler yang enerjisini, kesikli çizgiler de yin enerjisini simgeler.

Bu trigramlar sihirli karenin içinde İkincil Gök Dizisi adı verilen bir yerleşime göre dizilmiştir. Trigramlann iki önemli dizilişi vardır: İlk Gök Dizisi’ni Hsialı Wu geliştirmiştir ve kusursuz bir evreni simgeler. İkincil Gök Dizisi Wenli Duke tarafından yaklaşık 3000 yıl önce düzenlenmiştir ve hem daha pratik bir yerleşimdir hem de içinde yaşadığımız dünyaya daha uygundur.

Sonuç olarak genellikle bu dizilişi kullanırız.

Sekiz trigram söyle sıralanır: Li güneye uzanır; K’an kuzeydedir; Chen doğuda ve Tui batıda yer alır. Sun güneydoğuda; K’un güneybatıda; Chien kuzeybatıda ve Ken kuzeydoğuda yer alır.

ikincil Gök Dizişi tüm bir yılın döngüsünü gösterir:
Chen (Baştan çıkarıcı) doğudur ve başlangıcı, taze vaatleriyle baharı temsil eder.
Sun (Nazik) güneydoğudur küçük hayvanların büyümeye başladığı zamanı gösterir.
Li (Tutucu) güneydir ve yazı temsil eder. Evini ya da yuvasını henüz terk etmeye hazır olmayan yeni yaşamdır.
K’un (Alıcı) güneybatıdır ve topraktan gelen yaşamı, iyi beslenmeyi temsil eder.
Tui (Neşeli) batıdır ve sonbaharın başlangıcını gösterir. Mutlu, ama kışın yaklaştığının da farkında olunduğu bir zamandır.

Chien (Yaratıcı) kuzeybatıdır ve sonbahar sonunu gösterir. Kısa süre sonra dayanıklı olmak gerekecektir çünkü kış hiç de uzakta sayılmaz.

K’an (Uçurum) kuzeydir. Kışı ve hayatta kalmak için çok çalışmayı temsil eder.

Son olarak da, Ken (Durağan) kuzeydoğudur ve kış sonunu ve bir döngünün bitip yeni bir döngünün ve tüm sürecin yeniden başlamasını temsil eder.

Chien üç kesiksiz çizgiden oluşur ve saf yang enerjisidir. Enerji kararlılık ve dayanıklılıkla ilintilidir. Ailenin reisi, genellikle babayı temsil eder. Kararlılık ve kuvvetle de işbirliği içindedir.

Ailede biri yeni bir girişimde bulunduğunda bahçenin bu bölümünü hareketlendirmek gerekir.

K’an, iki kesikli yin çizgisinin arasında uzanan bir kesiksiz yang çizgisince simgelenir. Ortanca oğlanı temsil eder. K’an, yönelimler, hırs ve çok çalışmayı temsil eder.

Bahçenin bu alanı mutlu ve uzun süreli ilişkilerin önünü açmak için canlandırılmalıdır.

UTutucu
Li, kesikli bir yin çizgisinin iki kesiksiz yang çizgisi arasında uzanması ile simgelenir. Ortanca kızı temsil eder. Li, güzellik, gülme, sıcaklık ve kuraklık anlamına gelir. Parlaklık ve başarıyla da ilintilidir.

Bahçenin bu bölümü ev sakinlerinin ünlerini artırmak, toplumdaki konumlarını yükseltmek için hareketlendirilir
Kenburağan

Ken, iki kesikli yin çizgisinin üzerinde uzanan bir kesiksiz yang çizgisiyle simgelenir. En genç oğulla ilintilidir. Ken, yardımseverlik, denge, birlik ve sabırla bekleme ile ilintilidir.

Bahçenin bu alanı çocuklar ve öbür aile üyeleriyle hoş zamanlar geçirilmek istendiğinde canlandırılmalıdır.

Tui-Neşeti
Simge:Ağız
Anahtar Ketime: Neşe
Element:Göl
Metisim:Sonbahar başlangıcı
Yön:Batı
Renk:Beyaz

Tui, iki kesiksiz yang çizgisinin bir kesikli yin çizgisi altında uzanmasıyla simgelenir. En genç kız ile ilintilidir. Tui, mutluluk, zevk ve tatmin duygusunu simgeler.

Bahçenin bu bölümü zevk almak ve neşe ve oyunculuk duygusu yaratılmak istenilen durumlarda harekete geçirilmelidir.

feng shui, ev dekorasyon

Yorum Yaz

62 − = 61